Tage Erlanders hedersmedalj till två trotjänare med över 80 år som förtroendevalda

I samband med lördagens årsmöte för Socialdemokraterna i Södertälje tilldelades Tage Erlanders hedersmedalj till partiveteranerna Sören Lekberg samt Signe Andersson.

Tage Erlanders hedersmedalj* är den finaste utmärkelse en socialdemokratisk förtroendevald kan tilldelas. Grundkriteriet är att man under minst 30 år innehaft förtroendeuppdrag inom partiet. Med sina totalt 80 år, klarar lördagens mottagare med råge detta.

Ett urval av mottagarnas politiska uppdrag
Sören Lekberg: Ordförande i SSU Stockholms län, Ledamot i kommunfullmäktige, Ledamot i riksdagen, Ordförande i EU-nämnden, Ordförande Riksrevisionen, Ordförande Socialdemokraterna i Södertälje, Förtroendevald revisor Södertälje kommun (pågående).

Signe Andersson: Ledamot i kommunfullmäktige, Ordförande i kommunfullmäktige, Ordförande i jämställdhetskommittén, Ordförande i polisnämnden, Ordförande i Bårsta-Ronna S-förening, Ledamot i Tom Tits Experiment (pågående).

Socialdemokraterna i Södertälje vill rikta ett stort grattis till utmärkelsen och ett stort tack för era fantastiska insatser!

*Att medaljen är just Tage Erlanders är ingen tillfällighet. Med sina 23 år som partiordförande och statsminister har han inte bara det svenska rekordet i tid vid sin post, det finns ingen demokratiskt vald regeringschef i världen som innehaft sin post under en längre sammanhållen tidsperiod.

facebook Twitter Email