Fullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Södertälje är antagen

Under lördagen den 26 mars fastslogs fullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Södertälje vid partiets årsmöte. På första plats står Boel Godner, på andra plats Elof Hansjons.

På partiets lokala fullmäktigelista finns 66 medlemmar som tillsammans representerar en bredd av Södertälje. För mandatperioden förnyar partiet cirka 40 procent av listan, för att ge nya medlemmar möjlighet att engagera sig i sin hemkommun. En självklar utgångspunkt för Socialdemokraterna är att listan ska vara jämställd och representera hela Södertälje.

Första namn på listan och kandidat till uppdraget som kommunstyrelsens ordförande är Boel Godner.

– Jag är stolt och hedrad över att få fortsatt förtroende av mitt parti, säger Boel Godner.

Tillsammans med övriga medlemmar ska jag göra allt jag kan för att vi även efter valet kan bilda majoritet och fortsätta arbetet för ett tryggare och mer jämlikt Södertälje.

På årsmötet valdes Johan Andersson till ny ordförande för Socialdemokraterna i Södertälje och efterträder därmed Ingela Nylund Watz som varit ordförande sedan 2015.

– Jag är väldigt glad över att få partiets förtroende som ordförande i vår styrelse. Vi har många medlemmar som vill vara med och arbeta för ett jämlikt Södertälje och det gäller för oss att ta tillvara den kraften, säger Johan Andersson. Jag vill också tacka Ingela för de här åren som hon varit ordförande. Hon är en stark och viktig förebild för partiet.

Socialdemokraterna i Södertäljes fullmäktigelista (pdf).

facebook Twitter Email